Coalitieakkoord Hengelo niet alleen digitaal beschikbaar stellen

Voormalig Lokaal Hengelo gemeenteraadslid Ben van Veen heeft de nieuwe coalitie opgeroepen om het coalitieakkoord niet alleen digitaal beschikbaar te stellen voor geïnteresseerde Hengeloers.

LokaalHengelo, bij monde van ‘van Veen’, roept op tot maatwerk in de communicatie: ‘”Het coalitieakkoord is – heel modern – in de vorm van een e-magazine beschikbaar gesteld, maar daarmee is het niet voor iedereen toegankelijk, te lezen en te begrijpen”. LokaalHengelo vindt dat als je samen wil werken met alle inwoners (en dat pretendeert het nieuwe college) je er ook voor moet zorgen dat inwoners (jong en oud) weten welke plannen je hebt en deze kunnen begrijpen. Daarvoor is communicatie op maat nodig. Via Twitter heeft Van Veen het college daartoe opgeroepen. Hij doet diverse suggesties, zoals een stripversie van het coalitieakkoord voor kinderen en een gesproken en brailleversie voor visueel beperkte Hengeloers. Van Veen hoopt dat het college zijn suggesties opvolging wil geven.

Van Veen vindt ook dat het college een vorm moet vinden voor het betrekken van Hengelose kinderen: “de coalitie wil een politieke markt over het coalitie akkoord organiseren, maar dan liggen kinderen al op bed. Het zou mooi zijn als de wethouders langs de scholen gaan en daar het coalitieakkoord op een begrijpelijke manier aan de kinderen uitleggen”.

Written By
More from redactie

Winkelleegstand in Hengelo een voortdurende discussie

Winkelleegstand in de binnenstad van Hengelo, is een onderwerp waar we (binnenstad...
Read More