Eventueel vertrek FC Twente vrouwen

De fractie van LokaalHengelo zal tijdens het vragenkwartiertje van de gemeenteraad Hengelo (art. 46 Reglement van Orde voor de Gemeenteraad) voor aanstaande dinsdagavond  de volgende zaken aankaarten.

Eventueel vertrek FC Twente vrouwen  

FC Twente wil het volgende seizoen haar vrouwenvoetbal  in de thuiswedstrijden in het Polman Stadion in Almelo laten voetballen. De stichting zou volgens diverse bronnen al gesprekken hebben gevoerd met Heracles Almelo voor eventuele samenwerking. Nu speelt het FC Twente vrouwenteam haar thuiswedstrijden in Hengelo op het sportpark Slangenbeek van ATC’65 maar de entourage zou niet eredivisie-waardig zijn.

Wij hebben de volgende vragen.

  1. Is het college op de hoogte van de gesprekken die FC Twente met Heracles Almelo voert om daar (Polman Stadion) het vrouwenteam haar thuiswedstrijden te laten spelen? Zo ja, wat gaat het college dan doen om het vrouwenteam van FC Twente toch te behouden voor Hengelo?
  2. Ziet het college samen met ATC’65 mogelijkheden om het Hengelose sportpark Slangenbeek qua entourage eredivisie waardig te maken en is het hierover al met ATC’65 in gesprek?
  3. Ziet het college mogelijkheden om voor een alternatieve locatie in Hengelo te zorgen? Bijvoorbeeld in de wijk Veldwijk waar prima sportfaciliteiten als het FBK stadion te vinden zijn en is het bereid om hierover met FC Twente het gesprek aan te gaan?
Written By
More from redactie

Onduidelijkheid terrassenbeleid en het gelijkheidsbeginsel

We hebben vandaag een brief gestuurd naar het college i.v.m. de slepende...
Read More