Fractie 2018 – 2022

Even voorstellen:

1. Gerrit Megelink (fractievoorzitter)

Gerrit is een geboren en getogen Hengeloër, die na kort bij Hazemeijer gewerkt te hebben, vrij snel voor het ondernemen koos. Hij was meer dan 20 jaar actief in de Hengelose horeca en weet uit eigen ervaring, maar ook uit veel gesprekken met Hengeloërs, wat er leeft bij inwoners. Volgens Megelink voelen veel Hengeloërs zich door het Hengelose bestuur en de politiek genegeerd en in de steek gelaten. Het is zijn ambitie om daar verandering in aan te brengen: ‘ De minachting waarmee het Hengelose bestuur en de lokale politiek haar inwoners vaak tegemoet treedt, moet tot het verleden gaan behoren’. Megelink wil aanpakken: ’We willen aanpakken om echte inspraak en invloed van burgers mogelijk te maken, we willen stille armoede aanpakken, we willen aanpakken om de Hengelose kinderen hun wegbezuinigde speelruimte weer terug te geven en we willen aanpakken om de grijze container te behouden en onderzoek naar nascheiden. Er is echt genoeg te doen’.

2. Seviye van Wier – Koca (vervangend fractievoorzitter)

Seviye is 48 jaar oud, getrouwd en moeder van twee kinderen.
Ze woont al 48 jaar in Hengelo en werkt al vanaf haar 16e in het hart van Hengelo in een kapsalon, waarvan ze al 25 jaar samen met haar zus de eigenaar van is. ‘Ik heb in de laatste 15 jaar de binnenstad zien veranderen van een bruisende druk bezochte stad naar een slecht onderhouden achterstandswijk, waar weinig in is geïnvesteerd. In de jaren als ondernemer heb ik vele obstakels meegemaakt en me hier samen met andere ondernemers erg druk over gemaakt.  Ik vind dat veel zaken  niet meer van deze tijd zijn. Van ondernemers wordt verwacht dat ze meegaan met de tijd en goed kunnen schakelen, dit verwacht ik ook van de gemeente.’ Het huidige parkeerbeleid is gebaseerd op tijden dat onze stad nog bruisend was, maar nu heeft de huidige coalitie meerdere centrums rondom het hart gebouwd die de concurrentie voor ons in het hart van de stad heeft verergerd en nog meer afbraak en verwaarlozing heeft gecreëerd. Dit bevestigt dat de huidige coalitie geen enkel respect heeft voor de ondernemers.

3. Patrick Rillmann

Patrick Rillmann is getrouwd en trotse vader van 2 dochters en een zoon. Na zijn carrière als militair verpleegkundige bij de Koninklijke Landmacht en daarna als sociotherapeut in een forensisch psychiatrisch centrum, is hij nu alweer 4 jaar werkzaam als verpleegkundige op een offshore installatie op de Noordzee. ‘De afgelopen jaren heb ik mijn vertrouwen in de politiek en politici, zowel landelijk als lokaal verloren. Als stemgerechtigd inwoner voel ik mij niet meer serieus genomen, ik heb niet het gevoel dat politici luisteren naar wat ik als inwoner wil en nodig heb en ik denk ook niet dat zij mijn belangen behartigen. Omdat ik niet meer lijdzaam wil toezien hoe politici er een zooitje van maken, kies ik ervoor om een actieve bijdrage te gaan leveren en mij in te zetten voor een mooier en democratischer Hengelo. Ik wil dat Hengelo weer die fijne stad wordt, waar door de politici naar inwoners wordt geluisterd. Waar de meningen van inwoners gewaardeerd en serieus genomen worden en waar inwoners op democratische wijze kunnen meebeslissen over wat zij belangrijk vinden in hun stad. De gemeenteraad en het college van B&W moeten weer in dienst staan van de inwoners van Hengelo en hun belangen vertegenwoordigen. Hier wil ik mij samen met Lokaal Hengelo en u voor inzetten’.

Fractievertegenwoordigers

Jeffrey Scholten

 

 

 

 

 

 

 

Roel Jaarsma