Fractie 2018 – 2021

Even voorstellen!

1. Gerrit Megelink (fractievoorzitter, tijdelijk ziekteverlof)

Gerrit is een geboren en getogen Hengeloër, die na kort bij Hazemeijer gewerkt te hebben, vrij snel voor het ondernemen koos. Hij was meer dan 20 jaar actief in de Hengelose horeca en weet uit eigen ervaring, maar ook uit veel gesprekken met Hengeloërs, wat er leeft bij inwoners. Volgens Megelink voelen veel Hengeloërs zich door het Hengelose bestuur en de politiek genegeerd en in de steek gelaten. Het is zijn ambitie om daar verandering in aan te brengen: ‘ De minachting waarmee het Hengelose bestuur en de lokale politiek haar inwoners vaak tegemoet treedt, moet tot het verleden gaan behoren’. Megelink wil aanpakken: ’We willen aanpakken om echte inspraak en invloed van burgers mogelijk te maken, we willen stille armoede aanpakken, we willen aanpakken om de Hengelose kinderen hun wegbezuinigde speelruimte weer terug te geven en we willen aanpakken om de grijze container te behouden en onderzoek naar nascheiden. Er is echt genoeg te doen’.

2. Seviye van Wier – Koca (vervangend fractievoorzitter)

Seviye is 48 jaar oud, getrouwd en moeder van twee kinderen.
Ze woont al 48 jaar in Hengelo en werkt al vanaf haar 16e in het hart van Hengelo in een kapsalon, waarvan ze al 25 jaar samen met haar zus de eigenaar van is. ‘Ik heb in de laatste 15 jaar de binnenstad zien veranderen van een bruisende druk bezochte stad naar een slecht onderhouden achterstandswijk, waar weinig in is geïnvesteerd. In de jaren als ondernemer heb ik vele obstakels meegemaakt en me hier samen met andere ondernemers erg druk over gemaakt.  Ik vind dat veel zaken  niet meer van deze tijd zijn. Van ondernemers wordt verwacht dat ze meegaan met de tijd en goed kunnen schakelen, dit verwacht ik ook van de gemeente.’ Het huidige parkeerbeleid is gebaseerd op tijden dat onze stad nog bruisend was, maar nu heeft de huidige coalitie meerdere centrums rondom het hart gebouwd die de concurrentie voor ons in het hart van de stad heeft verergerd en nog meer afbraak en verwaarlozing heeft gecreëerd. Dit bevestigt dat de huidige coalitie geen enkel respect heeft voor de ondernemers.

3. Jeffrey Scholten (Raadslid vanaf 6 november)

Jeffrey Scholten

 

 

 

 

 

4. Patrick Rillmann

Patrick Rillmann is getrouwd en trotse vader van 2 dochters en een zoon. Na zijn carrière als militair verpleegkundige bij de Koninklijke Landmacht en daarna als sociotherapeut in een forensisch psychiatrisch centrum, is hij nu alweer 4 jaar werkzaam als verpleegkundige op een offshore installatie op de Noordzee. ‘De afgelopen jaren heb ik mijn vertrouwen in de politiek en politici, zowel landelijk als lokaal verloren. Als stemgerechtigd inwoner voel ik mij niet meer serieus genomen, ik heb niet het gevoel dat politici luisteren naar wat ik als inwoner wil en nodig heb en ik denk ook niet dat zij mijn belangen behartigen. Omdat ik niet meer lijdzaam wil toezien hoe politici er een zooitje van maken, kies ik ervoor om een actieve bijdrage te gaan leveren en mij in te zetten voor een mooier en democratischer Hengelo. Ik wil dat Hengelo weer die fijne stad wordt, waar door de politici naar inwoners wordt geluisterd. Waar de meningen van inwoners gewaardeerd en serieus genomen worden en waar inwoners op democratische wijze kunnen meebeslissen over wat zij belangrijk vinden in hun stad. De gemeenteraad en het college van B&W moeten weer in dienst staan van de inwoners van Hengelo en hun belangen vertegenwoordigen. Hier wil ik mij samen met Lokaal Hengelo en u voor inzetten’.

Fractievertegenwoordigers

1. Roel Jaarsma

 

Roel Jaarsma

 

 

 

 

 

========================================================================

Fractie tot maart 2018

1. Leo Janssen (fractievoorzitter)

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Leo Janssen, een geboren en getogen Hengeloër, gehuwd, vader van twee zoons, en trotse opa van een kleinzoon.

Ik ben gemeenteraadslid van LokaalHengelo, de politieke basis van Hengelo. LokaalHengelo is een daadkrachtige, democratische en heldere politieke partij, die mét en vooral voor de inwoners van Hengelo werkt in de gemeentepolitiek. De beweging LokaalHengelo staat, waar nodig, vóór en áchter de inwoners van Hengelo.

Sinds 2006 zit ik in de gemeenteraad. Daar heb ik mij altijd druk gemaakt voor ons Hengelo en de inwoners van onze woonplaats. Vanaf juni 2015 ben ik actief als eenmansfractie van LokaalHengelo. Samen met het bestuur en de leden van LokaalHengelo maak ik me sterk voor het politiek vertalen van wat nodig is voor een goede leef-, woon- en werkomgeving in onze stad. LokaalHengelo hoort wat écht leeft onder inwoners van alle leeftijden in Hengelo. Ik ben niet alleen actief in de gemeenteraad, maar laat daarnaast via de media regelmatig van me horen. Door de jaren heen hebben diverse partijen geprobeerd mij te beschadigen, dat hoort er blijkbaar bij als je kritisch bent op de andere partijen.

Ik zet mij met hart en ziel in voor kleine en grote zorgen van inwoners van Hengelo als gevolg van de gemeentepolitiek. Ik ben makkelijk bereikbaar en heb voor iedereen een luisterend oor. Als fractie werk ik veel samen met inwoners van Hengelo, het bestuur en de leden van LokaalHengelo. Samen maken we ons sterk voor de politieke basis van iedere inwoner in Hengelo: een goed leef-, woon- en werkklimaat. Daarom is LokaalHengelo ook de partij waar ik mij thuis voel! Hopelijk u ook.

2. Ben van Veen

Ik ben Ben van Veen, 41 jaar, getrouwd en vader van vier dochters. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als docent HRM. Net als mijn oudste twee dochters ben ik gek van voetbal. Ze spelen bij HVV Tubantia, een van de mooie voetbalclubs die Hengelo rijk is. Ik lees en kook graag.

Ik ben vanaf 2006 actief in de gemeentepolitiek van Hengelo. Eerst als fractievertegenwoordiger en later als raadslid en (vice) fractievoorzitter. Op 1 januari 2018 heb ik me aangesloten bij de fractie van LokaalHengelo.

Ik heb voor LokaalHengelo gekozen omdat ik vind dat Hengelo steeds meer van de politiek en het bestuur (van ambtenaren, burgemeester en wethouders en van raadsleden) en steeds minder van de Hengeloërs zelf geworden is.  Een meerderheid van de Hengeloërs wilde geen nieuw stadskantoor, een meerderheid van de Hengeloërs wilde de grijze container houden. Het was politiek en bestuur allemaal aan doveman’s oren.

LokaalHengelo wil dat Hengeloërs het weer zelf voor het zeggen krijgen. Hengelo moet weer van de Hengeloërs zelf worden. En dat kan want het is uw stem, uw stad en LokaalHengelo is uw partij!

LokaalHengelo vind dus dat Hengeloërs weer zelf eigenaar van hun eigen stad en wat daarin gebeurt moet zijn.

Met collega Leo Janssen en alle leden van LokaalHengelo zet ik me in voor:

  1. Meer en directere democratie, want het is #UwStem en die doet ertoe.
  2. Een leefbare, veilige en schone stad en wijken, want Hengelo is #UwStad.
  3. Betaalbare en aantrekkelijke voorzieningen voor elke Hengeloër, want ook dat maakt #UwStad.