Hengelo kampioen in het negeren van signalen van inwoners

Sinds jaar en dag blinkt de gemeente Hengelo uit in het niet luisteren naar zijn/haar inwoners. Vooral het college lijkt van verkiezingen naar verkiezingen niet ontvankelijk te zijn voor signalen van inwoners en de oppositie. Als het voorstel niet past in wat is afgesproken dan wordt het weggestemd en genegeerd. Dus ook goede voorstellen van oppositiepartijen en, misschien nog wel belangrijker, burgerinitiatieven.

Burgerparticipatie

Er is veel gepraat over burgerparticipatie en zelfs een motiemarkt gehouden waar inwoners/burgers met voorstellen konden komen . Klein probleempje met dit initiatief was dat er helemaal geen geld is voor nieuw beleid van iemand anders dan het college. Zelfs een voorstel dat geen geld kostte is er niet doorgekomen, terwijl we de verantwoordelijk wethouder nog op camera hebben horen roepen dat er geen geld is maar dat er ook voorstellen liggen die geen geld kosten. Nu weten we dat burgerparticipatie een zoethoudertje is van dit college en alle voorgaande colleges.

Waarom nu vragen?

LokaalHengelo en lijst van Veen vinden dat burgerparticipatie erg belangrijk is. Het vertrouwen in de politiek hebben de meeste inwoners al verloren. We  zien bijvoorbeeld, dat de politiek niets doet met burgerinitiatieven waarbij er 4000 handtekeningen zijn opgehaald. Daarmee ondermijn je wederom de burgerparticipatie. Daarom stellen we vragen aan het college om verheldering te geven rondom de burgerparticipatie, dan weten we voor eens en altijd of ze de inwoners serieus nemen en dan niet alleen tijdens de verkiezingsperiode. Hieronder het persbericht en de vragen aan het college over de right to challenge, petities en burgerinitiatieven.

Persbericht burgerparticipatie

SV Raadslid van Veen en Lokaal Hengelo over Right to Challenge, Petities en Burgerinitiatieven (1)

 

Written By
More from Redactie

Graag wat meer respect voor onze vrijwilligers!

Vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving en van onschatbare waarde als...
Read More

2 Comments

  • Niet alleen Hengelo is kampioen in het negeren van signalen uit de bevolking. Ook dagblad Tubantia kan er wat van. Kort voor de tweede kamer verkiezingen is de mogelijkheid om te reageren op artikelen stopgezet. Doelbewust om het partijkartel verder te bevoordelen. Te afschuwelijk voor woorden.
    Momenteel is er grote onrust onder de Hengelose bevolking. Belangrijkste oorzaak is de cultureel marxistische grauwsluier die over de stad is getrokken door de Sp, verschrikkelijke Pvda,Demonen 66 en de afgrijselijke farizeeërs van het Cda.
    Hoog tijd om deze parasiterende luiden van laag allooi eens een lesje te leren tijdens de verkiezingen van maart 2018. Daarna dient het gemeentehuis gezuiverd te worden van tientallen door en door corrupte ambtenaren.

    Forza Lokaal Hengelo!!

  • Hengelo is niet uniek, het hele lokale bestuur van zowel gemeentes als provincies bestaat uit een gruwelijk samenraapsel van incompetentie dat zichzelf door selectieve inteelt als een soort kaste in stand houdt. Het is een uitgewoond bestuurssysteem dat nodig aan vernieuwing toe is, het duale systeem werkt niet.

Comments are closed.