Het illusionistencollectief in Hengelo

Afval bij een ORAC

Bij het woord illusionist denk je al gauw aan mensen als Hans Klok , Hans Kazan en David Copperfield, maar er zijn ook andere illusionisten en daar hebben we er in Hengelo nogal wat van. En ik doel dan op een groot deel van de gemeenteraadsleden en het college van B en W. Ze zijn immers al jaren bezig illusies te verkopen aan de Hengelose bevolking. Het ergste daarbij is, dat ze zelf in hun eigen illusies blijven geloven.

Illusie rondom afval

Het is een illusie om te denken dat je als klein groepje ambtenaren en politici de hele bevolking van Hengelo kunt opvoeden. De inwoners van Hengelo scheiden hun GFT-afval, het glas en oud papier al jarenlang met plezier. Sinds enige tijd moeten we ook het verpakkingsmateriaal in een aparte container doen. Volgens het illusionisten collectief is dit nodig, omdat het beter is voor het milieu. Als klap op de vuurpijl vinden ze het nodig om ons onze grijze container af te nemen en ons te dwingen met een lullig klein zakje ons afval weg te brengen naar een ORAC. Volgens de illusionisten is dit een afkorting van Ondergrondse Restafval Container. Wat mij betreft zou ik de ORAC om willen dopen in: Overbodige Restafval Container.  De illusionisten zijn blind voor nieuwe technische ontwikkelingen.  Wat dat betreft zijn de politiek verantwoordelijken in Friesland vooruitstrevender: daar waren ze er snel achter dat het nascheiden van alle huishoudelijk afval meer milieuvoordeel oplevert dan bij voorscheiden het geval is. Zie hiervoor: www.samenhalenwealleseruit.nl

Burgertje pesten

Dit zouden we in Hengelo ook met onmiddellijke ingang moeten gaan doen, het levert voor het milieu grote voordelen op. Aanpakken dus!! Containers met oranje deksel weg, iedereen alleen een groene en een grijze container en gewoon weer aan huis ophalen, weg met de ORAC’s.

Ik vrees echter, dat dit voor mij een illusie zal blijven, want als u zich afvraagt waarom dit geen haalbare kaart is voor de zittende groep illusionisten weet ik het antwoord wel: alle ORAC’s worden geleased en ja, van zo’n leasecontract kom je niet makkelijk af. Dus gewoon eigenwijs door blijven modderen en burgertje blijven pesten.  Bah!!!!!!

Alleen door massaal te stemmen op de enige partij (LokaalHengelo), die er echt voor de inwoners van Hengelo is, kunnen we er samen wellicht nog iets aan doen. Tot ziens op 21 maart a.s.

Roel Jaarsma

Written By
More from redactie

Ben van Veen beste Raadslid van Hengelo

Gisterenavond eindigde de op initiatief van campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL gestarte...
Read More

2 Comments

 • Wie zijn/haar ogen de kost geeft, constateert dat dumping al dan niet bij die oracs hand over hand toeneemt.
  Wij als cynici lachen hierom; ook al zijn de zakken open-gevreten door lang staartigen danwel grotere gevleugelden.
  De oplossing zou een afgevaardigde uit Zweinstein zijn: met een abra-kadaavra ‘t voltallige college & geaffilieerde -schijt aan de burger- partiijen onder de zoden.
  .
  Voor realistici rest de stembus in maart:
  Stem ze onder een steen – Lokaal Hengelo is de enige die WEL om de (individuele) burger geeft!
  Doe er UW voordeel mee.

Comments are closed.