LokaalHengelo overhandigt paarse krokodil aan familie Beernink

Inwoners van Hengelo hebben regelmatig te maken met de bureaucratie binnen de gemeente Hengelo. Het onderstaand persbericht gaat over het oprichten van een Paarse Krokodillen brigade en een meldpunt daarbij. Als voorbeeld hierbij heeft LokaalHengelo de eerste paarse krokodil zaterdag overhandigd aan de familie Beernink die al jaren tegen klantonvriendelijk gedrag, onnodige wet- en regelgeving etc. aanlopen.

Persbericht Paarse krokodil brigade:

Hengelo – Kandidaat raadslid Jeffrey Scholten van LokaalHengelo heeft zaterdag 17 februari 2018 een paarse opblaas krokodil aan de familie Beernink overhandigd. LokaalHengelo wil met de overhandiging de familie Beernink een spreekwoordelijke riem onder het hart steken en tegelijk duidelijk maken dat de partij van de aanpak van onnodige en klantonvriendelijke bureaucratie en overbodige wet,- en regelgeving af wil. Scholten: ‘Dereguleren is een belangrijk speerpunt van onze partij voor de komende periode. We willen een ‘Paarse krokodillen brigade’ oprichten die onnodige en ingewikkelde regels opspoort, elimineert of vereenvoudigd’. Situatie als met de Beerninks moet uitgebannen worden. (http://rustig-wonen-in-gemeente-hengelo.nl

Paarse krokodil

‘De paarse krokodil kennen we allemaal van de televisiereclame van verzekeraar Ohra’ weet Scholten, ‘en is een metafoor voor overdreven en klantonvriendelijke bureaucratie, regelzucht en burgertje pesten. De familie Beernink is daar helaas de trieste belichaming van’. Maar naast burgers zijn er ook ondernemers die de dupe zijn van doorgeschoten regeltjes. Een voorbeeld is volgens Scholten het terrassenbeleid waar bijvoorbeeld de eigenaren van Triple B mee geconfronteerd werden. Dit is nog steeds niet naar tevredenheid afgehandeld en daarom krijgen ook zij binnenkort van LokaalHengelo een opgeblazen paarse krokodil uitgereikt.

Online meldpunt


Ook andere Hengeloërs en Hengelose organisaties kunnen in aanmerking komen voor zo’n paarse krokodil. LokaalHengelo opent namelijk een online meldpunt waar Hengeloërs of Hengelose ondernemers die ‘slachtoffer’ zijn van onnodige bureaucratie of overbodige regeltjes zich kunnen melden met hun verhaal via meldpunt@lokaal-Hengelo.nl. Iedereen die een goed voorbeeld meld, kan in aanmerking komen voor zo’n paarse krokodil en krijgt hem eventueel aangeboden. LokaalHengelo zal al de voorbeelden bundelen en aanbieden aan de verantwoordelijk wethouder. Scholten: ‘De Paarse krokodil-brigade kan dan meteen aan de slag’.

Voor meer vragen over dit persbericht neem contact op met Jeffrey Scholten (kandidaat raadslid) Tel: 06-81163998

 

Written By
More from Redactie

Toch geen vliegas in zoutholtes!

AkzoNobel stopt met de proef om vliegas van Twence op te slaan...
Read More