Nieuw fenomeen, na-apen of kopieergedrag als politiek middel of als steun?

Proefballonnetjes

In de tijd van de verkiezingen, zoals nu met de tweede kamer, zie je alle politieke partijen moeite doen om in de media te komen. Het ene voorstel of proefballonnetje is nog mooier dan het andere. De kiezer wordt van alles beloofd en de miljarden, die jaren daarvoor wegbezuinigd waren, worden weer opgevoerd als belofte van als je op ons stemt dan komt de zilvervloot. We kennen dat ondertussen wel. Wie kent niet de € 1.000,- van Rutte, geen cent naar Griekenland, de onderste steen moet boven bij de MH17. In Hengelo zie je dat ook. Zoals bij de vorige verkiezingen in 2010 of 2014. In 2010  waren eerst partijen zoals de VVD voor de bouw van het Stadskantoor, terwijl D66, BB of de SP tegen waren. Maar toen er een half jaar voor de verkiezingen politiek voordeel te halen viel, was de VVD op eens tegen  en namen D66, BB en de SP op het pluche plaats, of maakten slim gebruik van de verkiezingswijzer. Verkiezingen voor de nieuwe Gemeenteraad zijn in maart 2018, maar bepaalde partijen beginnen zich al warm te lopen. Over de weinig kritische houding van de twee ‘grote’ oppositiepartijen VVD en Pro Hengelo richting dit college, daar  hebben we het al eerder over gehad. Vriendjes moeten worden gemaakt om eventueel straks op het pluche plaats te nemen. Natuurlijk alles met instemming van de huidige collegepartijen. Makkelijker kan men het hen niet maken, Lokaal-Hengelo doet daar niet aan mee en blijft kritisch wat betreft dit college en neemt deze taak uiterst serieus. Je maakt er niet altijd vriendjes mee, maar de burgers krijgen wel duidelijkheid. Open, eerlijk en duidelijk noemen we dat.

Nieuw fenomeen?

Een nieuw fenomeen is nu het “na-aapgedrag” dat geïntroduceerd wordt door Pro Hengelo. De partij die meer bezig is om alles wat ze aan goodwill voor de verkiezingen van 2014 hebben gewonnen in een raptempo af te breken. Wat bedoelen we met “na-aapgedrag”?  Eind januari heeft onze fractie een brief met vragen gestuurd aan het college over de zorg van de dreigende leegstand van het Rijksmonument Wilhelminaschool.

De media heeft dit opgepikt en in de krant van 31 januari jl.  ook aandacht aan besteed.

http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/lokaal-hengelo-vreest-leegstand-wilhelminaschool-1.6869356

Wat schetst onze verbazing dat onlangs raadslid Bas van Wakeren van Pro Hengelo bijna dezelfde vragen en zorgen over de Wilhelminaschool uitspreekt en daar ook in de media weer aandacht voor krijgt zonder dat wordt aangegeven dat de vragen reeds eerder door Lokaal-Hengelo waren gesteld.

http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/prohengelo-in-de-bres-voor-oude-wilhelminaschool-1.6904158

Nu de andere partijen nog

Niets mis mee, dat Pro Hengelo ook in de bres springt voor het Rijksmonument maar wel vreemd om daar “na-aap” of kopieergedrag voor te vertonen. Misschien een nieuwe tactiek om te proberen Lokaal-Hengelo de politieke wind uit de zeilen te nemen, wie zal het zeggen. Wel opmerkelijk, maar wat ons betreft prima als dit meehelpt om het Rijksmonument Wilhelminaschool van de slopershamer te redden en het techniekmuseum Heim daar te laten.

 

 

Hopelijk zijn de andere partijen in Hengelo  ook voor het behoud van het Rijksmonument Wilhelminaschool

Weer een opiniestuk van Lokaal-Hengelo. Voor meer informatie info@lokaal-hengelo.nl

Written By
More from redactie

Onduidelijkheden rond Bestemmingsplan Buitengebied Oele

Lokaal-Hengelo heeft enige tijd geleden informatie ontvangen over onduidelijkheden rond het Veegplan...
Read More

3 Comments

Comments are closed.