Reactie op het stuk in Tubantia over bedreigingen

In de krant van zaterdag 8 september 2018 en op de internet pagina van de Tubantia met als kop: Wethouders Hengelo bedreigd door nieuw afvalbeleid. In de column wordt aangegeven dat twee wethouders, ambtenaren en een medewerker van Twente Milieu worden bedreigd. Dit zou alles te maken hebben met het afvalbeleid zoals dat door de gemeente Hengelo wordt uitgevoerd. Veel Hengeloërs zijn het niet eens met de manier van inzamelen en laten dat, soms op een verkeerde manier, merken zegt de redactie van Tubantia. Dat ‘veel mensen’ teleurgesteld zijn in partijen, zoals ProHengelo en VVD, die voor de verkiezingen heel wat anders zeggen dan wat ze nu doen in het college, is begrijpelijk maar de uitingen hierover moeten respectvol blijven. De uitvoerende ambtenaren of mensen van Twente Milieu zijn daar geen partij in en doen gewoon hun werk.
Voor alle duidelijkheid:  LokaalHengelo distantieert zich van iedere vorm van bedreiging. Je kunt het met veel dingen niet eens zijn die de gemeente doet,  maar daar zijn andere vormen van uitingen voor en daar hoort bedreigingen niet bij. LokaalHengelo betreurt het dan ook dat een humoristisch bedoelde tweet van een oud-raadslid van  LokaalHengelo, over het streng optreden tegen, zoals wethouder van Wakeren (ProHengelo) het noemt, ‘hufterige afvaldump’, d.m.v. fors hogere boetes of cameratoezicht, gekoppeld wordt aan een antwoord van een burger die niet door de beugel kan en waar wij ons van distantiëren.
LokaalHengelo is een partij voor en met de burgers van Hengelo en  een oppositiepartij , die  niet  houdt van valse beloftes. Daarom zijn wij ook verbaasd dat een humoristische tweet over het afvalbeleid gekoppeld wordt aan een niet door de beugel kunnende reactie. Het zou de Tubantia sieren om daar nog een rectificatie over te doen, dit om zaken in de goede context te zetten.

Het bestuur van LokaalHengelo

 

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.tubantia.nl%2Fhengelo%2Fwethouders-hengelo-bedreigd-door-nieuw-afvalbeleid~ae611c01%2F&h=AT3JUZg3O9CTiask2zyZS2YmmK1dpWm0U8M92dt_UwldjV0PivCGgZ-vuwpERw75RNB6I3O1d1qeMgKghVt3WJS5qsclwoFGZ2KtHn5ZZOiDoZLnt-in2vjX7nw-c2h7xE4Ijg

 

More from Patrick Rillmann

LokaalHengelo reageert op het Coalitie Programma 2018-2022

Best lezers, Hieronder vindt u de reactie van de fractievoorzitter van Lokaal...
Read More