De ‘Sleepwet’, toppunt van ondemocratische wetgeving

LokaalHengelo doet op 21 maart 2018 mee met de gemeenteraadsverkiezing in Hengelo. Tegelijkertijd kunt u ook stemmen voor of tegen de zogenaamde ‘Sleepwet’. In een aantal artikelen op deze website zullen wij u informeren over de haken en ogen van deze ‘Sleepwet’ zodat u zelf, straks in het stemhokje, een afgewogen beslissing kunt nemen. LokaalHengelo is er al wel uit, wij geven een negatief stemadvies.

De motivatie voor deze beslissing komt van het onderzoek platform Follow the Money die heeft uitgebreid onderzoek naar de ‘Sleepwet’ gedaan:

Op 1 mei treedt de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) in werking. Dat is in ieder geval het plan van het kabinet. Als het aan strafrechtadvocaat Sébas Diekstra ligt, boycotten we de hele wet. Hij geeft het volgende aan:

‘Ik heb namelijk een groot, onoverkomelijk bezwaar tegen de sleepwet, te weten de onvermijdelijke schending van fundamentele grondrechten. Zoals het recht op eerbiediging van privéleven en het recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst. Maar ook het recht op een eerlijk proces, waarvan vertrouwelijke communicatie met een advocaat deel uitmaakt.’

Bron en lees meer op: Follow the money

Written By
More from Redactie

Politiek is dat wel leuk?

Deze vraag heeft ons raadslid Leo Janssen vandaag als gastdocent gesteld aan...
Read More

1 Comment

  • Wat goed dat jullie ook een mening hebben over deze wet. Ik ga tegen deze wet stemmen nadat ik uiteraard voor jullie heb gestemd inzake de raadsverkiezingen. Forza Lokaal Hengelo.

Comments are closed.