Verhoging parkeertarief ZGT onacceptabel

Hengelo – 2018 is nog maar net begonnen en bezoekers van het ziekenhuis (ZGT)  in Hengelo worden al direct getrakteerd op een zeer vervelende en vooral dure verrassing. ZGT verhoogt de parkeertarieven in Hengelo en Almelo met maar liefs 50%. Voor LokaalHengelo is de tariefverhoging reden om het college van B & W op te roepen tot actie. Daarnaast hebben we behoefte aan tekst en uitleg, aldus fractievoorzitter Leo Janssen.

Parkeertarieven

Parkeren bij ZGT gaat per uur 50 eurocent meer kosten. Waar patiënten en bezoekers vorig jaar nog € 1,= per uur betaalden, is men nu € 1,50 per uur kwijt. Een verhoging van 50%. Ook de tarieven voor de week en maandkaarten gaan omhoog. Een bizar verhaal,  aldus Leo Janssen die moeite heeft met de toelichting die ZGT over de tariefverhoging geeft: ‘ Er wordt badinerend gedaan over de verhoging en een vergelijking gemaakt met het parkeertarief van het MST in Enschede, maar dat is echt appels en peren vergelijken’.

Reden

Het ergste is volgens Janssen echter dat ZGT geen echte reden voor de verhoging heeft: ‘ In de krant kunnen we lezen dat er geen belangrijke reden is en dat, omdat er 8 jaar geen verhoging is geweest, het maar eens moet gebeuren om zo gelijke parkeertarieven te creëren met andere ziekenhuizen. Dat is een merkwaardige rechtvaardiging, die wat ons betreft ‘kant nog wal raakt’. Zeker ook gezien het feit, dat het ziekenhuis in Hengelo  alleen maar verder is en wordt uitgekleed en het maar de vraag is hoe het verder gaat.

Gesprek

LokaalHengelo vraagt in een brief aan het college (zie bijlage) om in gesprek te gaan met de leiding van ZGT. Janssen: ‘ Het mag niet zo zijn dat het ziekenhuis flink cashed aan zieke mensen, en ondertussen het ziekenhuis in Hengelo verder afbouwt. LokaalHengelo roept het college dan ook op om in gesprek te gaan met ZGT en aan te dringen op het terugdraaien van de tariefverhoging’ . LokaalHengelo blijft strijden voor een volwaardig ziekenhuis in Hengelo.

Written By
More from Redactie

De Hengelose woekercontainer

Hengelo –  Leo Janssen, LokaalHengelo en Ben van Veen, Lid van Veen...
Read More

2 Comments

  • Een gotspe!
    Erger is het feit dat ZGT geen ene moer geeft om de protesten en bezwaren.

    • Je kunt goed merken dat de keurige Hengelose burger het niet meer pikt. De woede en onrust nemen toe.

Comments are closed.