Zendmast Hasseler Es – Zicht op een oplossing??

Er is een overeenkomst met Carint Reggeland, de masten op ’t Voskamp blijven staan waardoor er geen nieuwe mast in de hoofdgroenstructuur komt. Gefeliciteerd bewoners van de Hasseler Es.

Afgelopen week hebben we u geïnformeerd over het voorgenomen besluit om een zware ingreep in de hoofdgroenstructuur toe te staan t.b.v. van de plaatsing van een KPN telecommunicatiemast van 40 meter hoog en omzoomt door hekwerk van 10 bij 10 meter. De beoogde locatie ligt binnen de hoofdgroenstuctuur (groenstrook tegenover het kunstwerk van Evert Strobos) en nabij de buurt Schothorsthoek.

Reden van het voorgenomen besluit was de opzegging van het contract voor de huidige zendmast op ’t Voskamp door Twinta onderdeel van Carint Reggeland. Reden van de opzegging bleef onduidelijk.

Bijna alle politieke partijen zaten in de maag met het voorstel van het college. Lokaal-Hengelo heeft bij monde van Leo Janssen een voorstel voor een vermomming van de nieuwe mast ingediend waarmee we een compromis tot stand proberen te brengen. Dat maakt de kosten van de mast 2 a 3 keer zo duur. De mooiste oplossing is natuurlijk de handhaving van de huidige plek van de mast op ’t Voskamp.

t-voskamp

Wethouder Elferink (CDA) zal vanavond met het verzoek komen om het agendapunt over de zendmast van de agenda te halen en daarbij ook uitleg geeft waarom. We zijn ervan overtuigt dat de druk van jullie als bewoners en wijkraad van de Hasseler Es heeft hierbij zeker geholpen, daarvoor alvast gefeliciteerd.

Lokaal-Hengelo wacht met belangstelling de vergadering van de gemeenteraad vanavond af.

-UPDATE- Er is een overeenkomst met Carint Reggeland, de masten op ’t Voskamp blijven staan waardoor er geen nieuwe mast in  de hoofdgroenstructuur komt. Gefeliciteerd bewoners van de Hasseler Es.

Written By
More from redactie

Open brief over burgerinspraak tijdens het formatie proces

U hebt ongetwijfeld via de media begrepen dat de politieke partijen die...
Read More

1 Comment

Comments are closed.